Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سمیه نوری: استان کرمانشاه با جمعیتی نزدیک به ۲ میلیون نفر و با مساحتی بر ۲۵ هزار کیلومتر مربع، هفدهمین استان ایران از نظر وسعت به شمار می‌آید و نهمین شهر پرجمعیت کشور و مرکزیت غرب کشور را دارد.

با وجود اینکه استان کرمانشاه یکی از غنی‌ترین استان‌های ایران به لحاظ پتانسیل‌های تجاری، کشاورزی و گردشگری است اما به دلیل شرایط نامناسب فضای کسب و کار از وضعیت رفاهی و معیشتی نامناسبی برخوردار بوده و روند حرکتی شاخص‌های اصلی (بیکاری، تورم) در این استان باعث شده که به عنوان یکی از بیکارترین استان‌های کشور و در رتبه‌های بالایی جدول شاخص فلاکت قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های گذشته وعده‌های بسیاری برای کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه داده شد، اما هر روز به تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار جوانان افزوده می‌شود و علاوه بر این وضعیت نامساعد اقتصادی و تعطیلی کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی نیز به بیکار شدن تعداد زیادی از شاغلان منجر شده است که تورم بالا در کنار بیکاری می‌تواند تبعات نامطلوب اقتصادی و اجتماعی در پی داشته باشد.

در چند سال اخیر شاهد گرانی‌های بسیار چشمگیر کالاهای اساسی و غیر اساسی در بازار بودیم که در این بین بیشترین افزایش قیمت هم مربوط به گروه «خوراکی‌ها» بوده است که بزرگ‌ترین مشکل مردم عدم توانایی خرید کالاهای اساسی بوده که ریشه در اقتصاد و بیکاری مردم این استان دارد و کاهش کیفیت معیشت مردم استان کرمانشاه را نیز به همراه داشته است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تاکید ویژه رئیس جمهور و وزرا برای رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار امید در دل مردم ریشه دواند.

گام نخست دولت سیزدهم در راستای بهبود معیشت مردم

گام نخست دولت سیزدهم در راستای بهبود معیشت مردم در آذر ماه سال جاری برداشته شد؛ زمانی که سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بر ضرورت ایجاد آرامش در بازار و تثبیت قیمت اقلام خوراکی تاکید کرد و همکاری، هماهنگی، نظم و استمرار تیم اقتصادی را برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب در این زمینه ضروری دانست.

به همین منظور جلسه‌ای با عنوان تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد که در این جلسه به نابسامانی‌ها در بازار کالاهای اساسی تاکیدو مقرر شد، فرآیند و زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی از مبدا، کنترل و کالاها به وفور با قیمت مصوب در مراکز رسمی توزیع شود و به گسترش فروش و توزیع اینترنتی کالاهای اساسی با قیمت مصوب در تمام استان‌ها اشاره شد.

علیرضا جاوید عربشاهی مشاور سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اجرایی شدن طرح هوشمند فروش اینترنتی کالاهای اساسی گفته بود: این طرح به‌صورت آزمایشی در شهر تهران با شرکت بازرگام کار خود را آغاز کرده و در سایر شهرها نیز برای توسعه توزیع هوشمند فراخوان‌های لازم برای همکاری شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کارهای نو پا توانمند و فعال در توزیع دیجیتال که دارای زیرساخت‌های مناسب برای توزیع مستقیم و اینترنتی کالاهای اساسی داده انجام گرفته است.

تأخیر در راه اندازی سامانه بازرگام در کرمانشاه

با گذشت بیش از ۲۰ روز از زمان تصویب طرح فروشی اینترنتی کالاهای اساسی، در جلسه ستاد تنظیم بازار کرمانشاه که ۲۰ آذرماه در استانداری تشکیل شد با وجود اینکه در هشت استان این سامانه راه اندازی شده بود اما ایرج صفایی مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه خبر تأخیر یک هفته‌ای عرضه اینترنتی کالاها را در کلانشهر کرمانشاه داد.

پیگیری‌های خبرنگار مهر در خصوص تأخیر در راه‌اندازی سایت بازرگام ادامه داشت تا سرانجام در تاریخ ۲۱ آذرماه ایرج صفایی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، اظهار کرد: طرح فروش کالای اساسی در هشت استان کشور اجرایی شده و قرار بود طی هفته گذشته در استان کرمانشاه اجرا شود که به دلیل فراهم نبودن بستر لازم با تأخیر اجرا می‌شود زیرا هنوز نماینده‌ای برای شروع کار در استان کرمانشاه وجود ندارد.

پس از گذشت وعده‌های داده شده سرانجام سامانه توزیع کالاهای اساسی در شهر کرمانشاه راه اندازی شد.

سامانه بازرگام در کرمانشاه در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که تنها ۲ نوع کالای برنج و تخم‌مرغ را شامل می‌شد و تنوع کالا در این سامانه برای شهروندان کرمانشاهی وجود ندارد؛ در صورتی که در شهرهایی مانند تهران، تبریز، کاشان، کرج، اصفهان، اهواز، مشهد علاوه بر تنوع کالا بلکه در بین آنها عرضه میوه‌جات و صیفی‌جات نیز مشاهده می‌شود.

و حالا با گذشت نزدیک به ۲ ماه بعد از راه اندازی سایت بازرگام به سراغ مردم رفتیم تا میزان رضایت آنها را مورد سنجش قرار دهیم.

شهروندان کرمانشاهی ناراضی از کیفیت و کمیت سامانه بازرگام

اسفندیار کریمی یکی از شهروندان کرمانشاهی که برای تهیه کالای اساسی و مورد نیاز خود به سایت بازرگام مراجعه کرده بود در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با وجود شرایط کرونایی و افزایش نامتعارف قیمت کالاهای اساسی در بازار انتظار طراحی چنین سامانه‌ای از سمت مسئولان با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و نیز تنظیم بازار وجود داشت.

وی افزود: با توجه به صحبت مسئولین و وعده‌های داده شده قرار بود که در این سامانه کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم شامل مرغ، برنج، روغن، تخم مرغ، پنیر، شکر و سایر اجناس عرضه و توزیع شود اما زمانی که برای تهیه چند کالای مورد نیاز وارد سایت بازرگام شدم تنها ۲ نوع کالای پیشنهادی عرضه می‌شد.

این شهروند بیان کرد: تنها کالاهای عرضه شده در این سامانه شامل برنج تایلندی و تخم‌مرغ بوده که در اکثر مواقع آن هم به اتمام رسیده است و جز این ۲ قلم هیچ کالای اساسی و غیر اساسی دیگری در سامانه مشاهده نمی‌شود.

کریمی در مقایسه‌ای بین استان کرمانشاه با سایر استان‌ها به بالا بودن تنوع و کیفیت کالاهای عرضه شده آن استان‌ها اشاره کرد و ادامه داد: آیا مردم کرمانشاه مستحق این حجم از بی توجهی و بی مهری هستند؟

وی در پایان با بیان اینکه این نوع ارائه خدمات در شأن مردم کرمانشاه نبوده، تاکید کرد: شرایط اقتصادی و معیشتی مردم حال خوبی ندارد و عرضه تنها ۲ قلم جنس نامرغوب در این سامانه نمی‌تواند دردی از این مردم را دوا کند با توجه به نزدیکی ایام عید از مسئولین مربوطه خواهشمندیم برای بهبود و افزایش کمی و کیفی کالاهای اساسی ارائه شده در سامانه بازرگام هرچه زودتر تدبیری بیاندیشند.

با پیگیری‌های خبرگزاری مهر و انجام گفتگوهای میدانی که از طریق تعدادی از مردم شهر کرمانشاه انجام گرفت به گله و شکایت‌هایی رسید که حاکی از عدم تنوع و عدم کیفیت کالاهای عرضه شده در سامانه بازرگام بود و در ادامه برای پیگیری این مسئله و دریافت پاسخی از مسئولان مربوطه و نیز آگاهی از اقدامات آنها برای حل مشکلات موجود به گفتگو با ایرج صفایی مدیرکل تعاون روستایی پرداخت.

ایرج صفایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سامانه بازرگام با تأخیری ۱۰ روزه از دی ماه سال جاری در کرمانشاه آغاز به کار کرده که اقلام عرضه شده در این سامانه شامل تخم مرغ و برنج تایلندی با قیمت مصوب برای تنظیم بازار است.

برنج دولتی نیامده افزایش قیمت خورد

وی افزود: علاوه بر برنج تایلندی در یک بازه زمانی کوتاه برنج هندی با قیمت مصوب هر کیسه ۱۸۵ هزار تومان در این سامانه بار گذاری شد، اما به دلیل افزایش قیمت به حدود ۲۴۰ هزار تومان و عدم توانایی خرید و عدم استقبال مردم، این نوع برنج در حال حاضر عرضه نمی‌شود.

مدیرکل تعاون روستایی استان کرمانشاه تصریح کرد: با رایزنی‌هایی که در حال انجام است تلاش اداره تعاون روستایی بر آن است که برنج هندی با همان قیمت هر کیسه ۱۸۰ هزار تومان سهمیه بندی و برای استان کرمانشاه نیز ارسال شود که اگر این امر امکان پذیر نباشد به زودی عرضه برنج هندی با همان قیمت ۲۴۰ هزار تومان را خواهیم داشت.

نبود امکانات نگهداری علت پایین بودن کمی اقلام در سامانه بازرگام

صفایی در پاسخ به علت پایین بودن میزان کمی کالاهای عرضه شده در سامانه بازرگام، بیان کرد: شرکت توزیع اقلام تنظیم بازار در استان کرمانشاه به دلیل فراهم نبودن یک فضای مناسب برای نگهداری اقلامی که نیاز به نگهداری دارند برای توزیع بسیاری از کالاها در این سامانه دچار مشکل بود.

وی ادامه داد: با پیگیری و درخواست‌های انجام شده از تاریخ ۲۰ بهمن ماه یک انبار برای این شرکت به صورت استیجاری فراهم شده تا عرضه و توزیع اقلام بیشتر در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل تعاون روستایی استان کرمانشاه اعلام کرد: بر اساس درخواست‌ها بارگیری ماکارونی انجام گرفته و طی چند روز آینده به اقلام موجود در سامانه اضافه می‌شود و باقی کالاها شامل برنج شیرودی ایرانی، برنج هندی و روغن نیز با رایزنی‌هایی که در حال انجام است که بعد از موافقت سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل غله و بازرگانی این چند مورد نیز وارد سامانه بازرگام می‌شوند.

صفایی تاکید کرد: به دلیل عدم همکاری سازمان تنظیم بازار برای توزیع ۱۰ درصدی کالاهای تنظیم بازاری از طریق سامانه بازرگام، شاهد بروز مشکلاتی از نظر کمی و کیفی در کرمانشاه هستیم؛ این مشکلات در حالی رخ داده است که پیش از این در نشست هماهنگی در استانداری کرمانشاه مقرر شد ۱۰ درصد از توزیع کالاهای تنظیم بازاری از درگاه سامانه بازرگام صورت گیرد.

کد خبر 5424023

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه تنظیم بازار ستاد تنظیم بازار برنج برنج هندی برنج پاکستانی واردات برنج تخم مرغ ماکارونی قیمت کالاهای اساسی کالاهای اساسی راهپیمایی 22 بهمن دهه فجر ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه 22 بهمن عکس استانها شیوع کرونا آمار کرونا خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی گرگان چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اینترنتی کالاهای اساسی استان کرمانشاه سامانه بازرگام کالاهای عرضه شده اینترنتی کالاها تعاون روستایی قیمت مصوب تنظیم بازار خبرنگار مهر دولت سیزدهم عرضه شده هزار تومان راه اندازی برنج هندی استان ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۱۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است

هرمزگان-جام جم انلاین-امام جمعه اهل سنت بندرعباس در دیدار مجتبی معین وزیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنفی و بازنشستگی تامین اجتماعی که در دفتر امام جمعه اهل سنت برگزار شد، بر توجه به همه بخش‌های فعال جامعه تاکید کرد و گفت: نباید شرایطی رقم بخورد که تعدادی از گروه‌های شغلی، خود را برتر بدانند و توجهات را به سوی خود معطوف کنند و مشکلات بخش‌های دیگری از شاغلین جامعه شنیده نشوند.
شیخ یوسف جمالی یک مشکل مهم در حوزه کار را مشارکت عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما بجای فرهنگ مشارکت بعضا ضد آن عمل می کنیم به عنوان مثال این ضد فرهنگ ادبیات خود را هم تولید کرده مثل اینکه "اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت" که این صحبت اشتباه سنگینی است.     وی در این خصوص به روایت " انا ثالث الشریکین اشاره کرد و گفت: با استناد به این روایت، می‌بینیم خدایی که صاحب گنجینه‌های زمین است خود را نفر سوم یک شراکت اقتصادی خطاب می‌کند.امام جمعه اهل سنت بندرعباس ادامه داد: همین اشکال باعث شده تا عمر کسب‌ و کارها در جامعه کوتاه و نهایتا چند دهه دوام داشته باشد.  
شیخ جمالی با اشاره به وضع رفاه کارگران، افزایش سطح کیفی معیشت مشاغل کارگری را از بهترین روش‌های مقابله با مشاغل کاذب دانست و ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر، دریا که همه کرم و نعمت و فرصت است توجه کمتری بخاطر قاچاق به مشاغل پایدار آن شده است و عدم بهره گیری از این ظرفیت باعث شده تا مشاغل کاذب و ترک تحصیل شکل گرفته و ضربه مهلکی به جامعه محلی وارد سازد.به گفته وی، یکی از عوامل شکل گیری قاچاق، کم توجهی به مشاغل پایدار دریایی است.   اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم خورده استدر این دیدار همچنین مجتبی معین وزیری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حوزه اشتغال که هم دغدغه مردم و هم دغدغه مسئولان است اتفاق خوبی که رقم خورده این است که بیشترین کاهش نرخ بیکاری در کشور را داشتیم و استان هرمزگان با ۳.۹ درصد وضعیت خوبی را به خود اختصاص داده است.وی افزود: با توجه به فعالیت هایی که در حوزه صنایع و مشاغل خرد و خانگی در استان راه افتاده است، در سال گذشته حدود ۵۴ هزار شغل ثبت شده با کدملی اتفاق افتاد که طبق تعهدات کشوری ۳۰ هزار شغل بوده که ما در این شاخه رتبه یک کشوری را کسب کردیم.  
مجتبی معین وزیری گفت: در طرح طبقه بندی و یکسان سازی حقوق در کارگاه های بالای ۵۰ نفر کارگر ، در کشور ۵۵ درصد مشمول این طرح می شوند که در استان هرمزگان ۶۶ درصد کارگران شامل این طرح شده اند همچنین در حوزه رسیدگی هیئت حل اختلاف بین کارگری و کارفرمایی مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی در کل کشور ۳۷ روز و در استان هرمزگان ۱۲ روز است ، که ما در این حوزه هم رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم ، خوشبختانه با توجه به تلاش همکاران در بحث بازرسی کار و ایمنی کارگران و همچنین در کاهش خطرات جسمی و فوتی ها هم در سال گذشته رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم.   مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: علاوه بر کوشش دولت در حوزه مسکن کارگری که به صورت ملی انجام می شود ما به صورت استانی، زمین هایی که به عنوان مسکن کارگری در طرح جدید در شهر بندرعباس قرار دارد به صنایع تخصیص داده شده و تعاونی آنها در حال راه اندازی است و کارگران صنایع و کارگران مشغول به کار در صنایع می توانند عضو این تعاونی ها بشوند.

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • بهره‌مندی ۸۰۰ کرمانشاهی از خدمات فیزیوتراپی هلال احمر
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است