Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ظاهرا برخی مسئولین ما عاشق سامانه هستند، اولین نسخه آنها برای هر چالشی، ایجاد یک سامانه جدید است» این جمله یک پژوهشگر اقتصادی است که به نظر می رسد، چندان بی‌راه نیست. 

اخیراً معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: « در شرایطی که 92 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود، از بازار هشت میلیارد دلاری این محصول سهم ما کمتر از 200 میلیون دلار است» این سخنان بازتاب بسیار گسترده ای در شبکه های اجتماعی و رسانه ها یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که برای حل مشکلات این حوزه «سامانه زعفران» و «زعفران کارت هوشمند» ایجاد شده است. 

وزارت جهاد کشاورزی برای مسئله توزیع کالاهای اساسی نیز به راه حل کلاسیک، مسئولین، یعنی ایجاد یک سامانه جدید روی آورده است. اسماعیل قادری فر سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، پیش از این در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سمت معاون راهبردی سورنا ستاری را بر عهده داشت، از این رو ظاهراً، سید جواد ساداتی نژاد، مسئله ایجاد و راهبری این طرح نوآورانه را به وی سپرده است. طرحی که سامانه بازرگام نام دارد. 

بازرگام یک فروشگاه آنلاین و سوپرمارکت مجازی است که پیش از این و اکنون نیز، اقلام و محصولات مختلفی مانند انواع میوه، سبزیجات، اقلام سوپرمارکتی، صیفی جات، خشکبار و برخی میوه های لوکس  مانند فیسالیس و کامکوات را به فروش می رساند، از وقتی که این سامانه به عنوان « عامل توزیع آنلاین محصولات تنظیم بازار در کشور» انتخاب شده است، این فروشگاه، یک کاشی جدید با همین عنوان در صفحه اول سایت خود، اضافه کرده است. 

در حال حاضر 5 کالای  برنج، روغن، شکر، مرغ و تخم مرغ ، در این سامانه با قیمت دولتی عرضه شده است. 

کیسه ۱۰کیلویی برنج پاکستانی با قیمت ۲۰۵ هزار تومان، کیسه ۱۰ کیلویی برنج هندی با نرخ ۱۸۵ هزار تومان، تخم مرغ هر شانه ۳۰ عددی ۴۳ هزار تومان و  روغن آفتاب گردان نیمه جامد ۴ کیلویی آفتاب نیز با قیمت ۷۲ هزار و ۸۰۰ تومان، فروخته می شود. 

البته 5 مدل روغن مایع دیگر هم در سبد کالای دولتی تنظیم بازار این سامانه گنجانده شده است. 

بسته یک کیلوی شکر نیز با قیمت ۱۵ هزار تومان عرضه شده است. نرخ مرغ منجمد نیز ۲۰ هزار تومان است، حداقل سفارش مرغ در سامانه بازرگام بسته ۵ کیلوی مرغ منجمد با قیمت ۱۰۰ هزار تومان است. 

این سامانه فعلا در چند شهر تهران،‌ کرج، اصفهان، شیراز، یزد، رشت، مشهد، کرمان، لواسان و تبریز فعال است.

بازرگام در هر شهرستان، آدرس سایت مخصوص به خود را دارد. این سامانه در سایت خود اعلام کرده است، که سفارشات بالای ۸۰ هزار تومان، به صورت رایگان درب منزل خریدار تحویل می شود. قادری فر، رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز اظهار کرد که این سفارشات حداکثر تا ۲۴ ساعت باید به خریدار تحویل شود. 

هزینه سفارشات با تحویل فوری ( زیر یک ساعت ) در تهران ۱۵۰۰۰ تومان و در یزد ۱۲۰۰۰ تومان است.

وزیر جهاد کشاورزی در کلیپی کوتاه  که درون یک هواپیما، فیلمبرداری شده است در پاسخ به سوالات سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در خصوص سامانه بازرگام گفت: این سامانه مرغ منجمد را با قیمت کیلویی ۲۰ هزار تومان و هر شانه تخم مرغ را با قیمت ۴۳ هزار تومان درب منزل خریدار تحویل می دهد، خودم هم از خانه از این سامانه خرید کردم، تا بدانم تحویل می دهند یا نه! 

بر اساس اعلام مسئولین، سقف خرید هر خانور از کالاهای مقرر در سبد تنظیم کالا، در طول سال محدود است، اما میزان این محدودیت تا کنون مشخص نشده است، معلوم نیست که برای مثال، یک خانواده در سال می تواند چند کیلو مرغ با قیمت ۲۰ هزار تومان تهیه کند. 

خبرنگار جامعه خبری تحلیلی الف در این خصوص از علیرضا جاوید عربشاهی مشاور عالی سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی، که از جمله مسئولین مستقیم در این حوزه است و همچنین از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی سوال نمود که البته مسئولین حاضر نشدند در این زمینه توضیح مشخصی ارائه کنند. 

ظاهراً برای خود مسئولین وزارت جهاد نیز معلوم نیست که سطح محدودیت هر خانوار چقدر است، زیرا معلوم نیست که دولت تا انتهای سال بتواند چه میزان از این ۵ قلم کالا را تامین و از طریق سامانه بازرگام عرضه کند. 

سوال دیگری که مسئولین این وزارت خانه خاضر نشدند در پاسخ به سوال خبرنگار الف در خصوص آن صحبت کنند، این مورد بود که مالک واقعی سامانه بازرگام کیست؟!

با توجه به اینکه عرضه تمام کالای دولتی تنظیم بازار در شهرهای اصلی کشور و احتمالاً در آینده نزدیک در دیگر نقاط کشور به یک شرکت خصوصی کوچک و بی نام و نشان سپرده شده است، طبیعی است که نام مالکان و سهامداران واقعی آن اهمیت پیدا می کند. 

در حال حاضر بازرگام، راه حلی است که مسئولین در کشور برای جایگزینی صف های ناخوشایند توزیع کالاهای اساسی با قیمت مصوب دولتی در نظر گرفته اند. طبیعی است با توجه به اینکه کالا در منزل تحویل می شود، دیگر شاهد تصاویر وهن آمیز افراد ایستاده در صف ها، در شبکه های اجتماعی و آسیب های سیاسی ناشی از آن نخواهیم بود. 

 باید دید که آیا این سامانه به دیگر شهرهای کشور نیز تسری خواهد یافت و آیا سبد کالاهای اساسی آن پر تعدادتر می شود.

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازرگام کالاهای اساسی هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند

افراد مبتلا به سندرم لارون، ریسک پائینی برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و اختلالات مرتبط با افزایش سن دارند و دانشمندان در همین نکته به دنبال درمان‌های جدیدی هستند.

به گزارش خبرآنلاین، گونه نادری از کوتاه‌قامتی به نام سندروم لارون که در سراسر دنیا تنها ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر به آن مبتلا هستند، توجه دانشمندانی را که در حوزه پیری و بیماری‌های متابولیک مشغول بررسی هستند، به خود جلب کرده است.

جالب اینجاست که در مجموعه‌ای از مطالعات، این بیماری با تعداد قابل‌توجهی از اثرات مثبت سلامتی، مثل محافظت در برابر دیابت، سرطان و زوال شناختی مرتبط به نظر می‌رسد و موش‌هایی با شرایط مشابه حدود ۴۰ درصد بیشتر از حیوانات کنترل عمر می‌کنند.

بیماران سندروم لارون از بیماری قلبی در امانند

گرچه هنوز مشخص نیست که آیا افراد مبتلا به سندرم لارون (کمبود گیرنده هورمون رشد)، به‌طور متوسط بیشتر از افراد معمولی عمر می‌کنند یا خیر، اما نتیجه بررسی منتشره در Med حکایت از آن دارد که احتمالاً خطر کمتری در ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، مبتلایان به این سندروم را تهدید می‌کند. مبتلایان به این سندروم، فشارخون پایین‌تری دارند و تجمع چربی در شریان‌هایشان کمتر است و دیواره شریان کاروتید آن‌ها نسبت به افرادی که به این سندروم مبتلا نیستند، ضخامت کمتری دارد.

والتر لونگو، زیست‌پیری‌شناس دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و یکی از نویسندگان این مقاله دراین‌باره توضیح داده: «این مطالعه عملاً این آخرین قطعه گمشده‌ای بود که نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به این سندروم، از همه بیماری‌های اصلی مرتبط با سن در امان هستند و از همین رو جزئیات مطالعه درباره این سندروم، ممکن است در تولید دارو‌ها یا رژیم‌های غذایی با اثرات محافظتی مورداستفاده قرار بگیرد».

از اکوادور تا سراسر جهان

«خایمه گوارا آگیره»، متخصص غدد دانشگاه سانفرانسیسکو در پایتخت اکوادور و یکی از نویسندگان این مقاله دراین‌باره گفته: «در این مطالعه ۲۴ فرد مبتلا به سندرم لارون و ۲۷ نفر از بستگان آن‌ها مورد بررسی قرار گرفتند که همگی در اکوادور زندگی می‌کنند.» اکوادور کشوری است که یک‌سوم افراد مبتلا به این بیماری در آن زندگی می‌کنند.

او از زمانی که گروهی از افراد مبتلا به این بیماری را در روستا‌های دورافتاده در کوه‌های آند شناسایی کرد، بیش از ۳۰ سال است که آن‌ها را زیر نظر دارد.

افراد مبتلا به سندرم لارون، دارای کمبود گیرنده هورمون رشد هستند و ازاین‌رو، بدنشان نمی‌تواند به صورتی درست و صحیح از این هورمون بهره ببرد. البته سطح هورمون رشد در بدن آن‌ها طبیعی یا حتی بالاست، ولی سطح فاکتور رشد شبه انسولین-۱ (IGF-۱) (که به هورمون رشد در راستای تقویت رشد استخوان‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند) در بدنشان پائین است.

طبق گفته لونگو، از آنجایی که پایین بودن سطح IGF-۱ با خطر بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است، بسیاری بر این باورند که افراد مبتلا به سندرم لارون احتمالاً با مشکلات قلبی و عروقی زیادی روبه‌رو هستند. تحقیقات پیشین که توسط همین گروه انجام شده بود، حکایت از آن داشت که افراد مبتلا به سندروم لارون، آمار مرگ‌ومیر مشابهی بر اثر بیماری‌های قلبی دارند و بعد از تحقیقات گوارا آگیره درباره برخی مرگ‌های ناشی از حملات قلبی، او متوجه تناقض‌های متعددی شد. خود او در این‌باره گفته: «مردم در آن شهر‌های کوچک، گاهی هر مرگی را بدون هیچ توضیحی به انفارکتوس میوکارد نسبت می‌دهند و این ساده‌ترین کار است.»

مجموعه‌ای از آزمایش‌های بعدی نشان داد که افراد مبتلا به سندرم لارون در مقایسه با بستگانشان که این بیماری را نداشتند، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی معمولی یا کمتری داشتند.

راوی ساواریرایان، ژنتیک بالینی و محقق مؤسسه تحقیقاتی کودکان مرداک در ملبورن گفته: «این‌ها نتایج مقدماتی بررسی در تعداد بسیار کمی از افراد است که جالب به نظر می‌رسند. من فکر می‌کنم که این بررسی‌ها باید در گروه‌های بسیار بزرگ‌تری تکرار شوند.»

شرایط مشابه در بیماران آکندروپلازی

ساواریرایان و همکارانش نتایج مشابهی را در بیماران مبتلا به نوع دیگری از کوتاه‌قامتی به نام آکندروپلازی یافتند. او در این رابطه توضیح داد: «وقتی به این مقاله نگاه کردم، شباهت‌های زیادی بین این دو دیدم و این برایم واقعاً جالب بود.»

مانوئل آگویار-اولیویرا، متخصص غدد در دانشگاه فدرال سرگیپ در برزیل، که در حال بررسی جهش نادر دیگری که باعث کوتاهی قد می‌شود است، اثرات محافظتی قلبی عروقی مشابهی را در بین بیش از گروهی از افراد که بیش از ۳۰ سال آن‌ها را زیر نظر داشته، مشاهده کرده و دراین‌باره گفته: «داده‌ها بسیار شبیه به هم هستند.»

محققان از این احتمال که افراد مبتلا به سندرم لارون ممکن است بیشتر از حد متوسط عمر کنند، شگفت‌زده شده‌اند. تابه امروز هیچ یک از این محققان، نشانه‌ای در این رابطه نیافته‌اند، اما امیدوارند که در مقایسه افراد مبتلا به این سندروم با خواهر‌ها و برادر‌های سالم‌شان، نشانه‌ای برای طول عمر بیابند. آگیره دراین‌باره گفته: «در تلاش برای به دست آوردن بودجه برای انجام این مطالعات هستم.»

الهام‌بخشی برای ساخت دارو‌ها

هایم ورنر، متخصص ژنتیک که درباره اثرات محافظتی سندرم لارون در برابر سرطان مطالعه می‌کند، به این نکته اشاره کرده که تلاش‌های کنونی در مسیر کمک به شناسایی ژن‌ها و مسیر‌هایی که ممکن است در برابر بیماری‌های قلبی عروقی محافظت کنند، مهم خواهد بود: «تشخیص این ژن‌ها برای مداخلات تغذیه‌ای یا دارویی در آینده اهمیت زیادی دارد.»

لونگو امیدوار است که نتایج اخیر بتواند در توسعه استراتژی‌های جدیدی در راستای جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در افراد بدون این عارضه باشد، مفید و مؤثر باشد. شاید یک داروی خوراکی برای کاهش سطح IGF-۱ با هدف قرار دادن گیرنده هورمون رشد، راهکار مناسبی باشد. او در این رابطه گفت: «فقط باید متوجه شویم که چگونه می‌توان این کار را با خیال راحت انجام داد تا اوضاع را بدتر نکنیم.»

آگیر اولیورا البته تمایل چندانی به مسدود کردن هورمون‌ها برای تقلید از اثرات مثبت در افراد غیر مبتلا ندارد و معتقد است که این نوع مداخله ممکن است ریسکی و خطرناک باشد.

محققان در عین‌حال قصد دارند تا به مبتلایان به سندروم لارون کمک کنند. لونگو و گوارا آگیره از شرکت‌های داروسازی و دولت اکوادور خواسته‌اند تابه منظور بهبود روند رشد کودکان و نوجوانان مبتلا به این سندروم، IGF-۱ را برای آن‌ها تهیه و فراهم کنند. چرا که برخی تحقیقات حکایت از آن دارد که این فاکتور ممکن است برای افراد مبتلا به کوتاه‌قامتی مؤثر باشد.

محققان همچنین با آغاز آزمایش یک رویکرد غذایی، امیدوارند تا رشد کودکان مبتلا به این سندرم را بهبود بخشد. گوارا آگیره به صورت رایگان به این گروه مراقبت‌های پزشکی ارائه می‌کند. خود او در این‌باره گفته: «آن‌ها هنوز هم هر هفته با یک مشکل جدید به سراغم می‌آیند و خوشبختانه، تعداد آن‌ها زیاد نیست.»

دیگر خبرها

  • کسب سه مدال نقره رقابت‌های پاراشنا کشور توسط ورزشکار سندروم داون مهابادی
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم