Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، چند وقتی است که دولت سامانه‌ای به نام بازرگام را راه‌اندازی کرده تا از طریق آن، برخی کالاهای اساسی مثل مرغ منجمد، تخم‌مرغ، شکر، روغن و برنج را به قیمت مصوب دولتی دست مصرف‌کننده برساند. این سامانه اینترنتی بخشی از تلاش دولت سیزدهم برای تنظیم بازار کالاهای اساسی است. محدودیت‌هایی از قبیل سقف خرید هم مشخص شده تا احتکاری صورت نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ماهیت این سامانه و امکان موفقیت آن، با اما و اگرهای بسیاری روبروست. برخی معتقدند که چنین سامانه‌ای نمی‌تواند برای تنظیم قیمت‌ها مفید باشد و تنها می‌تواند به صورت مقطعی، مساله توزیع کالا را حل کند.

قیمت‌های کنترل نشده در سامانه دولتی

به گزارش ایسکانیوز، برخی کاربران اینطور می‌گویند که به جز اقلام اعلام شده، بقیه موارد از جمله میوه با قیمت‌های بسیار بالاتر از درب مغازه ارائه شده است. جالب اینجاست که نقدهای کارشناسی به گونه‌ای است که این طرح را منزله احیای کوپن می‌دانند.

یک کارشناس اقتصادی در همین رابطه معتقد است که اثربخشی چنین طرحی جای تردید بسیار دارد. هادی حق‌شناس در خصوص تلاش دولت برای ساماندهی قیمت‌ها، به خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز گفت: طبیعی است که اثربخشی این سامانه با توضیحاتی که ارائه شده، کار سختی است. فکر می‌کنم اگر قرار است دولت کالاهای موردنظر را به دست مصرف‌کننده نهایی برساند، با چنین سامانه‌ای امکان‌پذیر نخواهد بود.

چرا از تعاونی‌ها استفاده نکردیم؟

به گفته وی، شرایط اقتصادی ما به دلایل مختلف چندان مطلوب نیست و به نظر می‌رسد که هدف دولت دهک‌های کم درآمد است. این دهک‌ها یا در روستا یا عضو یکی از تعاونی‌ها هستند. به همین خاطر بهتر بود چنین کاری از طریق تعاونی‌ها صورت می‌گرفت. مثلا از طریق تعاونی‌های روستایی یا تعاونی مرزنشینی انجام می‌شد.

(تصویر سامانه بازرگام)

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: اگر توزیع کالا به این شکل هدفمند می‌شد که  تعاونی‌ها مسئولیت آن را به عهده می‌گرفتند، شاید بهتر دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسید. در شرایط فعلی دولت سمت تحویل کالا را گرفته و تمایل دارد کالای وارد شده با قیمت گفته شده دست مصرف‌کننده برسد. در سال‌های قبل ثابت شده که حتی وقتی ارز دولتی به کالایی ارائه می‌شود، این کالا دست مصرف‌کننده نمی‌رسد و به سود دلال تمام می‌شود. مثل قیمت اعلام شده برای مرغ که در نهایت به سود برخی افراد تمام شد.

راهکار کوتاه مدت

حق‌شناس گفت: به نظر می‌رسد که دولت برای جلوگیری از سوءاستفاده، قصد تحویل کالا را دارد. اما مشکلات قیمتی کالاهایی مثل برنج، روغن و شکر در درازمدت و به این شکل توزیع از طریق سایت قابل حل نیست. راه‌های این چنینی، راه‌حلی کوتاه مدت و مسکن است. حتی اگر تعاونی‌ها را هم به کار بگیرند، باز هم در کوتاه مدت موثر خواهد بود و نمی‌تواند یک برنامه درازمدت باشد.

به گزارش ایسکانیوز، با وجود اینکه سامانه بازرگام تازه فعالیت خود را آغاز کرده، اما دولت راهی طولانی برای رسیدن به یک برنامه جامع تنظیم بازاری دارد. برخی کاربران در گفت‌وگو با ایسکانیوز این نکته را مطرح کردند که مشکل آنها دریافت کالا یا ایستادن در صف‌های طولانی نیست و بیشتر نیاز دارند، کنترل قیمتی مشخصی از سوی دولت روی کالاهای اساسی صورت گیرد.

سپیده اشرفی کد خبر: 1120793 برچسب‌ها کالاهای اساسی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کالاهای اساسی دست مصرف کننده کالاهای اساسی سامانه ای تعاونی ها کوتاه مدت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۲۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد

ایسنا/مازندران رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی نوشهر با اشاره به ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال در سامانه رصد گفت: این عدد ۱۳۹ درصد ثبت اشتغال را نشان می‌دهد همچنین ۱۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شد.

«آدینه عمویی»، ۱۲ اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران عضو انجمن روزنامه‌نگاران غرب مازندران در چالوس با بیان اینکه شهرستان نوشهر در ارزیابی عملکرد اداره کل رتبه نخست را در سال ۱۴۰۲ کسب کرد، افزود: درحوزه های مختلف روابط کار و بیمه سال قبل ۶۱۸ مورد دادخواست واصله در هیأت‌های رسیدگی تشخیص و حل اختلاف مطرح شد که از این تعداد ۳۰  درصد آرای سازشی صادر شد و از مجموع رای‌ها نیز پنج درصد در دیوان عدالت نقض و بازگشت داده شد.

وی از موارد مهم را بیمه بیکاری کارگران دانست و گفت: ۳۱۴ مورد مقرری بگیر بیمه بیکاری, ۲۳ نفر اشتغال مجدد در واحدهای کاری،۵۴ مورد کشف اشتغال پنهان،۴۷ مورد معرفی به مرکز فنی حرفه‌ای و ۱۷۰ نفر هم پایان مقرری بگیر بیمه بیکاری در شهرستان داشتیم.

وی به ۸۵۵ مورد بازرسی ادواری،موردی و حوادث ناشی از کار را در این شهرستان اشاره کرد و افزود: بازدید از کارگاه‌های پرخطر در سازمان و تهیه گزارش از اتباع خارجی منجر به شناسایی ۸۷ مورد و یک میلیارد و ۵۵۴ میلیون تومان جریمه شد.

رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی نوشهر به ثبت دوهزار و ۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال در سامانه رصد اشاره کرد و گفت: این عدد  ۱۳درصد ثبت اشتغال را نشان می‌دهد همچنین ۱۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شد.

عمویی با اشاره به افتتاح دو دفتر مشاوره شغلی و کاریابی جدید در این شهرستان, مجموع دفاتر کاریابی را چهار مورد عنوان کرد و ادامه داد: در این شهرستان سه دفتر کارفرمایی نیز فعال است.

وی نرخ بیکاری در این شهرستان هشت درصد اعلام کرد و متذکر شد: در سال گذشته پنج مورد تشکیل شرکت تعاونی داشتیم و مقدمات شرکت تعاونی توسعه عمران در دست اقدام است.

رئیس اداره کار، تعاون و تعاون اجتماعی خاطر نشان کرد: از مجموع ۶۰۰ شرکت تعاونی این شهرستان تنها ۱۸۶ شرکت تعاونی فعال است و مابقی راکد و نیمه راکد است.

عمویی بیان کرد: اولویت ما این است که شرکت تعاونی‌های توسعه روستایی خدمات ویژه ارائه دهند که سال گذشته یک مورد ثبت شده بود.

وی با بیان اینکه حداقل ۲۰نفر از افراد سرپرست خانواده می‌توانند عضو این شرکت تعاونی شوند، عنوان کرد: اگر شرکت تعاونی روستایی طرحی داشته باشد بصورت بلاعوض و تسهیلات چهار درصدی  پرداخت می‌شود.

این مسئول کمبود شدید نیرو را در این اداره یکی از مهم‌ترین مشکلات برشمرد و گفت: طبق چارت سازمانی ۱۳ نفر نیرو باید باشد اما با توجه به بازنشستگی و انتقال برخی همکاران، در حال حاضر تنها هفت نیرو داریم که کار ما را سخت کرده است.

عمویی نمونه این کمبود نیرو را در بازرسی‌ها اعلام کرد و یادآور شد: در این اداره باید سه نفر در بخش بازرسی باشند اما تنها یک نفر هست که کار را سخت کرده است.

وی در ادامه به طرح کالا برگ اشاره کرد و گفت: طرح سه ماهه فجرانه در ابتدا تنها در فروشگاه‌های بزرگ قابل دریافت بود اما بعد به ۱۰۰ فروشگاه افزایش یافت که ۲۲۰ هزار تومان به ازای خرید به صورت کالا به واجدین شرایط داده شد.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی به طرح جدید «یسنا» اشاره کرد و متذکر شد: این طرح مربوط به مادران فرزندان زیر ۲سال است که در دهک‌های یک تا سه تا ۶۰۰ هزار تومان می‌توانند پوشک و اغذیه دریافت کنند.

انتهای پیام

                                                                                   

دیگر خبرها

  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد